the actual name for this cake is food for the gods
which i think is too extreme.. and unsuitable
senang cakap.. bedo'oh!
itu yg sukasuki hati ja nk tukar nama :p
saya buat sebagai bekal makan atas bas nanti
tapi termasin! boleh gitu?
sprinkle garam macam sprinkle dalam kari
udahle guna salted butter.. hasilnya.. hamek kau!
tapi tekstur kek ni sgt lembut dan gebu!
put the saltiness aside, it tasted so good!!
source: pingspickings
bahan2:
- 1 1/4cwn tepung
- 1/2sdk baking powder
- 1/2sdk baking soda
- 1/4sdk garam <-- kalau guna salted butter pls omit this
- 8oz butter, dilembutkan pada suhu bilik
- 1cwn gula pereang <-- saya kurangkan 1sdb
- 3biji telur
- 1/2sdk vanilla
- 1sdb molasses <-- saya guna black treacle
- 1sdb madu
- 1/2cwn walnuts, dicincang
- 1/2cwn pecan, dicincang <-- saya guna 1cwn walnuts
- 1cwn kurma, buang biji dan dicincang
- panaskan oven 170C dan gris loyang 9x13inci.
- sebatikan bahan2 kering: tepung, bp, soda dan garam. keluarkan 1/4cwn dan masukkan kurma kedalamnya.
- pukul butter dan gula hingga kembang. masukkan telur sebiji demi sebiji. masukkan vanilla.
- masukkan molasses dan madu. pukul hingga sebati.
- masukkan tepung, kurma yang bertepung dan walnuts. kaupbalikkan hingga sebati.
- tuang kedalam loyang. ratakan dan bakar selama 20-25minit.
- tunggu sejuk baru potong.
No comments:
Post a Comment