Wednesday, August 17, 2011

7-Link Challenge Tag

sangat2 terharu & at the same time feel very honoured
bila k.shidah informed i've been tagged.
pertama kali kena tag dlm blog ni..
to be frank, am not a friendly & peramah person..
maybe ppl can guess from the writing in my blog ;)
usually pertama kali jumpa, i will be kaku, keras and yes.. boring!
but its different when i met k.shidah.. she is so warm & welcoming
rasa macam dah kenal laaaaaaaaaaaaaaaama! hehe..

berbalik pula kepada niat asal buat blog ni..
hanyalah utk keep track resepi2 yang dah dicuba...
alang2 keep track, apa salahnya berkongsi dgn yg sudi :)
tapi saya jarang menyinggah dan meninggalkan jejak kat blog kawan2
kesibukan tak boleh dijadikan alasan.. org lain pun sibuk jugak!
cuma mungkin saya tak letak priority kat blog.. :|
maka.. saya agak tergagau2 nak siapkan tag k.shidah ni.. :p

i'll try my best :)

This tag is all about your own stuff. I think it's a great idea to highlight some long forgotten posts or some lonely, neglected, uncommented recipe ... especially during one's early days of blogging. I'm happy to be tagged by kak shidah a.k.a sizuka to take part in this 7 - Link Challenge. That's 7 of your own posts in relation to the categories and then to nominate 5 victims bloggers to join in. No extra cooking or baking required.
 
2 simple rules:
1) publish links for the categories below (1 link per category)
2) nominate up to 5 bloggers to take part.

Here are my links:

1. The most beautiful post:


i remember i cant stop snapping at this red velvet cheesecake. kejap2 snap. makan sikit snap. sikecik makan pun snap. ciwi betui! hehe.. my in laws really love it. lemak berkrim!


2. The most popular post:


susah betui part ni.. takdak yg fofular pun. huhuhu.. saya budak baru belajar. sangat2 amatur dlm baking.. baru tahun lepas buat sekuk raya sendiri! :p
anyway, saya pilih biskut famous amos ni drpd list popular post sebab skrg musim buat biskut raya! hehe.. tapikan, kalau siapa2 nak buat biskut choc chip, saya propose resepi biskut choc chip cookies ni. sgt crispy + crunchy & sgt digemari oleh eberibodi! adeh... perahsan di bulan puasa ni sungguh tak ble tahannnn!


3. The most controversial post:



part ni pun susah jugak. maklumlah.. tak ramai kawan, tak banyaklah komen! hehe.. kek buah kukus ni takdela kontroversi pun.. cumanya bila letak kat fb.. ramai yg komen kata nampak sedap.. member dok kat uk pun kepingin.. adoi.. bersalahnya rasa! last2 saya tarik balik gambar ni dr fb.. rasa berdosa plak dok tayang gambaq bg org kecoq. lagi satu sebab.. kek ni saya buat guna butter golden churn!nehiiiiii!!!! lagila bertambah rasa berdosa.. thn lepas bawak balik kampung bagi sedaramara 4 bijik.. yg kawan mintak tlg buat lagi. dah berapa ramai yg makan???? di musim raya pulak tu! huhuhuhuhu...
Semoga Allah ampunkan dosa hambanya yg jahil ini...


4. The most helpful post:


haih.. another difficult statement! hahaha.. kak shidah. i suppose am not worth to be tagged la kak. takde pun post yg layak dikategori sbg helpful. yang ini saya letak sebab opismate suka bangat dan dia try buat tak jadik smooth dan dia usaha bawak oven & mixer ke opis utk suruh saya tunjukkan cemana saya buat ciskek yang ni. :p


5. The post that was surprisingly successful:


this is the easiest part in this tag. hehe.. i made this coca-cola cake for sil's birthday but end up makan dgn x-schoolmates during mini gathering. and they really love it! tak sangka pulak kek ni sgt lembut & moist sbb bila cuit sisa2 kat pan tu rasa mcm tak bes jek. plus the frosting is way too sweet! tapi bila dah sapu atas kek.. eh, oke je.. sedap pulak tu! hahaha.. another perahsan sesi :p


6. The post that did not get the attention it deserved:



adoii.. part ni pun susah bila org tak popular nak kena jawab. hahaha.. almost half.. or more that half of my post is not being commented.. so, it does not get the attention la kan? tapi masa awal2 dulu nobody knows the existence of this blog.. hmm... does that count? anyway, for a chocoholic.. i really love flourless cake and i hope this black beast will get the attention of all chocolate lovers out there!    


7. The post that I'm most proud of:



utk amatur macam saya.. 1st time pipe rosette (walaupun tak comey langsung!) atas besday cake is one hell of an achievement! muahahahahaha... and this cake is so moist & loved by many (kata adik sayala.. dia bawak p opis kot?) eh, dah lama tak buat black forest kek ni. hmm.. sapa la pulak yg nk mkn posa2 nih..


10 comments:

izahdaut said...

alamakkkk soalannn diaa.. hehehhee... tq kak sebab tag? eh tq ke? hehehhehee..sabauu jelaa.. insyaAllah.. nanti senang2 saya buat ek.. pecah kepala gak ni nak memekiorkann...hehehe

somuffins said...

June
I dare say that your blog is awesome! Amateur doesn't bake so epic like you do. Ikhlas memuji dipagi nuzul Quran .. just like Shidah n Zarin.

Masa mula2 berblogging mmg almost nil orang mengomen but we still pursue our intention, don't we?

zarin said...

owh! tidaaaak! hahahaha yang shidah bagi pun tak terbuat lagi..eh, same tag kan? okay, nanti i buat skali harung jek

mrs plain-june said...

izah.. akak 3hari pk pun a abih lagi. hahaha.. last2 jalan terus no kona2 dah :p

waduh ciksom.. terasa melebar sekejap dipuji gitu.. epic somemore! wow! timakasih banyak2.. terharu rasanya.. yes. setuju.. we still pursue despite of other things.. ;)

zarin.. sama jek. saja nk kasik pressure kat u! hahaha.. acah je.. ampun maaf dipinta ye.. i really would love to see your highlighted post!

3E said...

Mrs Plain June....
alamak..ini tagged paling susah nak buat ni....btw, i will try my best la ya....:-))

Sidratul Muntaha said...

ist time jumpa time interview?
saya cuak sbb mukak ka jue bak muka ustazah sekolah saya yg keck tapi garang giler..
huhuuh..
taku makcik..
kecut perut!
huhuuh

HaSue said...

salam kak..
wahh mencabar minda gak dapat tag nih.hihi..tapi sangat2 menghargainya..ada juga org ingat kat kite.hee..
terima kasih kak..nanti kite try buat yer..kena carik satu2 post yg dimaksudkan tu..insyaallah sy cuba sehabis baik .. :)

n btw..suka tengok post2 yg akak ketengahkan tu..n they're look yummilicious!!

mrs plain-june said...

ayu, tak berbakat lgsg jadik cikgu apatah lagi ustazah! huhuhu.. tp akak mmg garang kan? hahaha..

sue, manalah tak ingatkan sue.. asik mencedok resepi puding kamu je sejak puasa ni :p. mekasih banyak2 ye sue.. :)

mrs plain-june said...

3E mmg susah.. kita pun pk banyak hari nk siapkan. tengkiu kerna sudi nak buat :)

Sizuka said...

ju,

thank you for finishing the task. thank you for being there when i needed someone. thank you for being u. i'm blessed. thank you Allah for this friendship.

Related Posts with Thumbnails