so, mintak tlg cik abe belikan kat cold storage
mak aih.. mahal sesangat mahalllll!!!
RM19.90 for 6oz! pitam!
hmm.. cheeses memangla sangat mahal kat malaysia ni
buatan malaysia punya takdak ka??
i suppose it will be the 1st & last time, me buying feta cheese.
:(
banyak jumpa resepi spinach & feta cheese
mungkin gandingannya ada umphhh..
umpama apple & cinnamon?
;)
mak taknak makan nasik for dinner
so, i made her this crustless quiche
kesian kat mak.. jadik pening pulak..
sebab masin!!! silap besaq la tak rasa dulu feta tu
i shouldnt have added the salt! walaupun hanya secubit!
and the feta qty.. kena kurangkan sikit..
anyway, this is my trial & error recipe
can be further improved, insyaallah..
- sepokok bayam, basuh dan ambil daun saja
- button mushroom <-- saya guna yg dalam tin, 1/4tin saja
- 1labu bawang besar, dicincang
- 1ulas bawang putih, dicincang
- 2sdb minyak zaitun
- 1.5oz feta cheese, potong kecil <-- originally saya letak 3oz
- 1/2cwn shredded cheddar cheese
- 1cwn susu low fat
- 2biji telur, dipukul sedikit
- 1/2sdk black pepper
- panaskan oven 175C dan gris loyang pie 9inci dengan butter.
- tumis bawang besar dan bawang putih. masukkan bayam dan cendawan. masak hingga air kering.
- gaulkan feta cheese dengan bayam. tuang kedalam loyang pie.
- tabur cheddar cheese keatas bayam.
- campurkan susu dan telur. perasakan dengan black pepper. tuang adunan kedalam loyang pie yang berisi bayam.
- bakar selama 35-40minit.
2 comments:
Waaah mahal tu sampai RM19 feta cheese. Dkt sini cuma $3 jer tapi me and hb tak mkn feta...
Kita lebih suka mkn cheese block yg colby atau edam. Kalau tgk promotion cuma $9 a kg block ;)
wah! murah bangat! pos seketui ke kl bleh? hehe..
Post a Comment