Friday, January 7, 2011

personal favorite of 2010

january1: chocolate torte


january2: red velvet cake








































4 comments:

zarin said...

eh, sedap ke sacher torte tu? dah lama aim nak buat tp tk terbuat buat...actually nk tau sgt apa rasanya sbb takut nk try, takut tekak tkleh terima :O
btw, i baru je buat apple oat muffin tu...yummeh babe! eh thanks for d recipe

mrs plain-june said...

sachertorte? i love it! kek ringan tapi tekstur padat.. dan manis cuma pada layering yg letak apricot glaze tu & of course, the topping. do try! since you wont find it elsewhere in kl, rasanyalah :p

Anie said...

Addduuuhhh eeenie meenie miney moe...mana satu recipe nak buat nxt ho ho ho :D asal boleh ajer I rhyme eh....

I pun nak kena reduce baking arh. Hari tu buat choc banana squares, masih ada lagi 8 keping dlm fridge :( Tentera ciput jer, so susah nak abiskan. I dah pack kan hb suruh dia share dgn colleagues dia bsok. Kalau tak, I jugak lah kena abiskan...tak rela arh mkn byk2 huhuhu.

mrs plain-june said...

btw zarin, u're most welcome!!

anie, takyah la reduce. you create such beautiful cakes! so very talented! btw, most of the bakings goes to my officemates.. my tentera walaupun ramai.. jarang diorang makan all the cakes & bakes.. except sikecik yg baru 2yo tu.

Related Posts with Thumbnails