Friday, April 15, 2011

chocolate cheesecake brownies

bila zarin mention this recipe from donna hay
rasa excited nak buat dan nak makan
tapi stok telur dah kehabisan :(
cik abe pulak ke kedai tapi terus sambung kerja
dalam 1am baru pulang kerumah..
so, this had to wait till today.

suka betul pinggan handmade dari pakistan ni..
beli masa aman palestin  buat charity sale @bsc

sumber: donnahay tru almostbourdain
bahan2:
  • 185g butter, dicairkan
  • 1/4cwn serbuk koko, diayak
  • 1cwn gula caster <-- saya letak 3/4cwn shj
  • 2biji telur
  • 1cwn tepung, diayak
cheesecake:
  • 285g cheese, dilembutkan dan di'chop'
  • 4 1/2sdb gula caster
  • 2biji telur
  • 1/2sdk vanilla essence <-- saja tambah 

the "swirl" is not there :(

tatacara:
  1. panaskan oven 150C. lapik loyang 8inci dgn baking paper.
  2. gaulkan serbuk koko, gula, telur dan tepung hingga sebati. tuang kedalam loyang.
  3. proseskan cheese, gula, telur (dan vanilla) dalam food processor hingga lembut dan sebati. tuang keatas adunan coklat. swirl dgn pisau.
  4. bakar selama 45-50minit. 

i think i'll just forget the dslr
mmg takde skill photog lgsg! :(

verdict:
simple & easy recipe but delivers satisfying result. 
alhamdulillah...


2 comments:

zarin said...

jue...
ths is the one that i made kurun ke berapa itu hari hahaha :D
siap check lagi tu betul tak resepi dia..betul betul sama sama hihi... i like it! sedap kan! n senang sgt nk buat kan!

mrs plain-june said...

hehe.. thanks to you for introducing it to me :)

Related Posts with Thumbnails